Passion Adventure

Passion Adventure
kuvaaja Riitu Kerola

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Urban Ride 20.4.2013 - Niina & Kirsi


Urban Ride pyöräsuunnistus oli tällä kertaa uuden Oulun juhlavuoden tapahtuma. Jo ilmoittautuessa sovimme Niinan kanssa, että ajaisimme yhdessä. Lumisateen saattelemana lähden polkemaan kotoa kahden repun kanssa lähtöpaikalle Pyörä-Suvalalle. Meinaan jo hieman huolestua, sillä Niinaa ei näy vielä 10 minuuttia ennen starttia.

Ensimmäinen ohje on ajaa Pöllönkankaan koululle. Lähdemme liikkeelle rauhallista vauhtia ja punaisten liikennevalojen vaihtumista odotellen, joten koululle pääsemme häntäjoukoissa. Koulun seinällä on Haukiputaan, Oulunsalon ja Kiimingin kartat rastipisteineen ja porukkaa näyttää sesoskelevan niitä vertaillessa. Nopea päätös sen tarkemmin tutkimatta: Kiiminki kuulostaa hyvältä, otetaan se! Saamme juuri viimeiset jäljellä olevat Kiimingin kartat.

Niina tekee pika-analyysin kartasta ja tuumaa, että suoraan Alakylään ajamalla saadaan ihan kelpo pisteet ja lisäksi paras mahdollinen lenkki, kun ei tarvitse pysähdellä usealle rastille. Toivolan rastilla (8 pistettä) kysytään eläintä, joka on talon pääovessa. Siis häh, tuo vartiointifirman logossa oleva karhuko se oikea vastaus on?! Kiimingin kirkolla (2 p) testataan maistereiden laskutaitoa - niin noloa, ettei siitä sen enempää :)

Honkimaan (6 p) rastin jälkeen pyörästäni hyppää ketju pois paikoiltaan, kun teen äkkinäisen polkaisun Kuusamontien yli. Niina jää odottamaan autoa ja saan ketjun onneksi sillä välin paikoilleen. Isoahon (4 p) rastin jälkeen päätetään vielä tehdä mutka Koiteliin, josta napsahtaa 10 pistettä ja ekstrana hienot maisemat juuri jäiden lähdön alla.

Kiimingin ABC:n tehtävärastilla on selvitettävä Halpa-hallin, S-marketin ja K-kaupan halvin merkitty kilohinta mustapippurirouheelle. K-kaupan kassa huutelee huvittuneena perään, että mikä ihmeen juttu nyt on käynnissä, kun muitakin samanmoisia kummajaisia on kaupassa piipahtanut. Aikaa palaa maustehyllyillä, mutta olemme melko varmoja, että saimme kaikki oikein.

Maustekierroksen jälkeen saadaan uusi kartta - samalla strategialla Alakylän kautta takaisin. Ensin käydään laskemassa, että Kiimingin grillillä on 16 pallovalaisinta (2 p), piirretään erään talon postilaatikkotelineen kuva (2 p) ja varmistutaan siitä, että vesitornin leikkipuistossa ei saa käyttää kypärää (2 p). Eniten huvittaa entisen kunnantalon luona oleva rasti, jonka kysymyksessä tiedustellaan invalidien yösäilön patenttinumeroa (2 p). Vielä mutka 8 pisteen rastille selvittämään, mitä lukee nopeusrajoituksen lisäkilvessä Viitasuontaipaleen risteyksessä: "Ajo omalla vastuulla", no ei onneksi tarvi mennä sinne :)

Tähän asti pyörä on kulkenut käsittämättömän helposti, mutta kova vastatuuli Alakylän risteykseen asti tuntuu kyllä reisissä. Tirinkylässä poiketaan laskemassa koulun piharakennuksen oviaukot ja Alakylässä piirtämässä sillan kaiteet. Seuraava rasti onkin vasta Järvigrillin alaslaskettavien ritilöiden laskeminen. Tässä kohtaa Niinalla alkaa poltella kiirus vauvan luo, joten jätetään suunnitelmissa ollut 6 pisteen rasti käymättä. Myös elokuvateatteri Starin tehtävärasti skipataan ja otetaan siitä aikasakot. Saamme tietää maalin sijaitsevan osoitteessa Kaljaasintie 8 ja polkaisemme suoraan sinne.

Kaikkinensa onnistunut lenkki, joka matkan pituus ja vauhti huomioiden kulki ihmeen kevyesti. Viime syksyn MuddyX:ssä asetettu tavoite on siis saavutettu :) Työjako toimi hyvin: Niina vastasi suunnistamisesta ja minä toimin rastivihjeiden lukijana sekä vauhdinpitäjänä/tuulenhalkojana. Matkaa kertyi kisan aikana noin 90 km. Lisänä siihen minulla 22 km kotimatkoja. Ja kaikki viisi Passion Adventuren naista kuuden joukossa lopputuloksissa!!!  



- Kirsi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti