Passion Adventure

Passion Adventure
kuvaaja Riitu Kerola

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Reppujen reppu

Seikkailija tarvitsee (tai luulee tarvitsevansa) vinon pinon varusteita jojo-kynäviritelmistä kylmyyttä, märkää, sääskiä, risuja ja kuumuuttakin kestäviin lähes itsestäänpukeutuviin trikoisiin, mutta rohkenen sanoa, että hyvien lenkkareiden lisäksi reppu on yksi tärkeimmistä varusteista.

Tässä lyhyt kuvaus siitä, minkälaisten mutkien kautta päädyin The Reppuun :)

Kilpailussa reppu on selässä melontaosuuksia lukuunottamatta koko ajan. Sinne on mahduttava kolmen litran juomapussi, tuulen ja sateenpitävä takki, fleecepusakka kylmän varalle, vaihtokalsarit, ensiapuvälineet, evästä, juoksu- tai pyöräkengät, köysi, otsalamppu, ripsiväri, käsivoide, silmälaput, eiku...joka tapauksessa paljon tavaraa! Reppuun pitää pystyä kiinnittämään rullaluistimet, kypärä ja tarvittaessa myös sauvat.

Reppu selässä juostaan, pyöräillään, rullaluistellaan, uidaan, kiivetään, laskeudutaan, hypätään korkealta veteen ja kontataan ahtaissa paikoissa. Reppu pitää istua kuin toinen nahka. Se ei saa heilua, hölskyä eikä hiertää oli vauhti tai tyyli mikä tahansa. Repun pitää kuivua nopeasti, siinä on hyvä olla ulostuloreikä vedelle, vyössä helposti vauhdissakin avattavia taskuja evästä varten ja paljon säätömahdollisuuksia.

Ei varmaan ole yllätys kun sanon, että ostaessani reppua ensimmäisiä seikkailukisoja varten vuonna 2008 ei ihan kaikki tuo ollut tiedossa :) Kasasimmehan karttatelineenkin pyörään muutamaa tuntia ennen starttia styroksista nippusidettä ja IT:tä hyväksikäyttäen.

Vaikka soitellen sotaan tuolloin lähdettiinkin on silloin hakkimani reppu  (Salomon XA PRO 15) edelleen kovasssa käytössä. Tilan puolesta sitä ei pitkissä kisoissa voi käyttää, mutta "liivikiinnityksensä" vuoksi se pysyy loistavasti juostessakin paikoillaan ja pääsee siksi edelleen usein reissuille. Seikkailukisoissa se on vähän huono myös siitä syystä, että aina pakollinen numerolappu jää liivin alle piiloon.


Toimii myös pelkkänä juomareppuna.


Vuonna 2010 ei enää tyydytty kuntosarjan kisoihin, missä oli usean tunnin huoltotauko osuuksien välillä, vaan halusimme lähteä kokeilemaan yhtäjaksoista menoa. Pitempi kisa tarkoitti enemmän tavaraa reppuun ja siis isompaa reppua. Kauppareissu jäi viime tippaan ja "hieno ja hyvässä alessa oleva" Haglöfs lähti matkaan. Repussa miellytti erityisesti leveä ja tukeva vyötäröhihna.


Eipä ollut hienoudesta paljon apua kun 20 tunnin jälkeen alkoi reppu hiertää ristiselkää niin, että iho meni rikki. Reppu oli selvästi liian suuri. Sitä ei saanut kiristettyä riittävän tiukalle, joten se pääsi hiertämään. Taskuja ei ollut vyötäröllä, joten suklaapatukat olivat aina käsien ulottumattomissa. Pyöräillessä taittelimme fleecepusakan repun ja selän väliin pehmusteeksi. Ei hyvä!Ei auttanut kuin alkaa googlettamaan ja haastattelemaan muita. Mikä reppu voisi olla hyvä? Ja mikä ihmeen reppu voisi täyttää alussa listaamani vaatimukset. Luotettavalta taholta saatujen suosittelujen pohjalta päädyin hankkimaan Ospreyn Raptor 18 -repun.


Raptor on todella kevyt. Kuivuu nopeasti ja siihen on helppo kiinnittää rullaluistimet sivuille ja kypärällekin on oma näppärä kiinnitys. Tilaa on hyvin kaikille tarvittaville varusteille ja istuvuus on minulle hyvä. Ainoa asia, joten siihen kaipaan, on pari taskua vyölle. Ei auta kuin kaivaa ompelukone esille ja korjata ongelma :) Tällä hetkellä minulle The Reppu.
Raptor pysyi selässä hyvin eikä hiertänyt!

Muistetaan kuitenkin, että hyvä yhdelle ei missään nimessä ole automaattisesti hyvä toiselle. Varusteasioissa(kin) olen kuitenkin huomannut että kannattaa ottaa oppia kokeneemmilta. Muita tarkkailemalla oppii valtavasti! Ai, kartat kantsii kontaktoida ennen lähtöä...ja tuo kynä ja emit on aika käteviä kiinnittää jojoon...ja ai inkkarikanootilla meloessa reput on hyvä olla kiinni jossain jos paatti kippaa...:)

Ja totta kai talkoillessakin on hyvä olla hyvä reppu! Siis sellainen mikä tuntuu ja näyttää hyvältä ja nielee kaiken tarpeellisen :) Sellainen joka paikan reppu!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti